in

Христо Иванов: По наше искане Иван Гешев ще направи отчет пред НС дейността на Бюрото за защита на свидетели в последната година и половина.

По данни на служебния вътрешен министър за този период бюджетът и служителите на Бюрото се увеличават, докато защитените свидетели намаляват.

Гешев следва да внесе доклада си в 14-дневен срок.

Това бюро бе превърнато в една лична гвардия на главния прокурор и е част от цялата инфраструктура на злоупотреба с власт, безконтролност и репресивност.

Формите на сложна престъпна дейност успешно се преследват главно с използването на защитени свидетели. Фактът, че такива липсват, а бюрото защитава един човек – главния прокурор, е една институционална перверзия, която трябва да прекратим.

Г-н Гешев да не се притеснява, бюрото ще продължи да го обслужва, но в друго качество.

Надявам се, че ще дойде момент, в който той ще стане защитен свидетел и ще бъде готов да разкаже за това как е бил инсталиран, какви указания от кого е получавал и как ги е изпълнявал.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

aa80749da slujeben kabinet qnev bgnes - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Ли Николова: Цяла България иска кабинета на Стефан Янев.

Ли Николова: Цяла България иска кабинета на Стефан Янев.

7e6b2cd87 koprinka - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Копринка Червенкова: Отчаяна съм. Борисовщината е неизтребима

Копринка Червенкова: Отчаяна съм. Борисовщината е неизтребима