Home » България » Христо Иванов: Собственикът на „Градус“ сочи към Борисов

Христо Иванов: Собственикът на „Градус“ сочи към Борисов

Иван Ангелов говори неща, които още повече водят към Бойко Борисов. Всичко стига до Борисов – това беше смисълът на изграждането на този 12-годишен режим, да концентрира всички лостове в своите ръце и да раздава порциите. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред „Неделя 150“ на БНР.

Съпредседателят на „Демократична България“ подчерта, че големият въпрос е дали ще се превърне личната вендета на „изскочилите гневни скелети от килера на Борисов“, визирайки бизнесмените, говорили пред комисията за ревизия на управлението през последните 10 години, в процес на въздаване на справедливост.

Според Иванов, част от реалността било „местните гаулайтери на ГЕРБ“ да следят хората дори какво пишат във Фейсбук, но сега хората щели да почват да им казват да си гледат работата. Той каза това в смисъл, че 45-тия парламент показал, че вече хората почват да не се страхуват заради властовите лостове, които били съсредоточени сега в ръцете на Бойко Борисов и ГЕРБ. Ако сега изпуснем този момент, не знам какво ще се случи с България, посочи лидерът на „Да, България“.

По думите на Иванов, политическата картина ще остане сложна и след предсрочните парламентарни избори, но това не значи, че няма да има промяна. Промяната обаче е процес, според Иванов – мнение, споделяно и от адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън“.

Базовият проблем е, че институциите са проядени от корупция и не може да дадат справедливост и сигурност, заяви Иванов и напомни, че ДБ е предложила такъв базов документ и никоя политическа формация не е седнала да подпише платформата.

Само на база на пълноценна реформа можем да продължим, смята Иванов, който е убеден – това върви през дълбока реформа на правосъдието, премахване на Иван Гешев от поста главен прокурор, лустрация на „ченгетата“, „целия криминален контингент“, който пълни институциите.


Същевременно Иванов обяви, че не би влязъл във формула „експертно правителство“, защото това бил изпразнен от съдържание израз. Именно експертно правителство вижда като бъдещ път адвокат Николай Хаджигенов.

Няма ги скандалите, няма опортюнизма да се сгушим около голям партньор за власт, няма страх за отстъпление от принципите ни. Говорим за дълбока промяна, готови сме да поемем инициативата и да налагаме този дневен ред, независимо от нашите размери, обобщи Иванов ситуацията в „Демократична България“.

Продължаваме в този формат, ако някой иска да се присъедини, трябва да е наясно с рамката ни и платформата ни – готови сме да приемем всеки, но при диалог само за дълбока промяна, започваща от правосъдието и отстраняване на Гешев, завърши председателят на „Да, България“.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената