Home » България » Цветанка Андреева: Споразумението, което ГЕРБ предлагат на ПП-ДБ, е много по-добрият вариант за държавата

Цветанка Андреева: Споразумението, което ГЕРБ предлагат на ПП-ДБ, е много по-добрият вариант за държавата

Сподели новината

Споразумението, което ГЕРБ предлагат на ПП-ДБ, е не просто спасителен вариант, а е много по-добрият вариант за държавата и за двата основни участника в управлението. Това каза пред БНР политологът Цветанка Андреева. Тя коментира още:

„Този път има предложение за властта да бъде съставена по много по-здрав и много по-ясен начин и много по-дългосрочен. … Има разписани механизми. Аз виждам шанса не толкова като оцеляване на досегашната сглобка, а за изграждане на нова силна и политически ясна коалиция“.
По думите на Андреева носенето на политическа отговорност и разпределянето на министерствата е съотносимо с начина, по който ще бъдат избрани регулаторните органи:

Намирам изключителен политически баланс и смисъл на взаимен контрол между двата коалиционни партньора в това министърът да е от една политическа сила, а шефът на ресорната парламентарна комисия да е от друга. … Липсата на разписани механизми за вземане на решения саботираше сглобката, липсата на такива канали“.

Коалицията е свързана с механизми за отчетност, няма го вече спокойствието на еднопартийното управление, смята Цветанка Андреева.

Поставете оценка:
2.1

Оценка 2.1 от 14 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар