Home » България » ЦИК извади 47 машини от избирателния процес

ЦИК извади 47 машини от избирателния процес

Сподели новината

Към 17 ч. Централната избирателна комисия (ЦИК) е съгласувала решения на общински избирателни комисии да бъде преустановено гласуването с 47 машини в също толкова секции. В Столичната община те са 10, съобщи „Дневник“.

„На доста от машините се появява надпис, че не се синхронизират двата дяла, т.е. двете флашки се разминават. Има надписи софтуерен проблем, инициализирането на машината е неуспешно, или има повреда в ножа, в принтера на машината или не принтира една или две бюлетини“, обясни проблемите говорителят на ЦИК Росица Матева.

Избирателната активност към 16 ч. в цялата страна е 26.40%. Най-ниска е в Русе – 15.77%. Най-висока е в Роман – 77.94%. Във Варна е 20.28%, обясни още Матева. В Пловдив избирателната активност е 17.25%, а в София към 16 ч. тя е 23.72%.

В ЦИК са постъпили 18 жалби и 27 сигнала, като повече от половината от тях са адресирани до общинските избирателни комисии. Компетентни са ОИК и те следва да вземат своите решения и да извършат проверки, обясни Матева. Постъпил е и един сигнал в ЦИК за купуване на гласове и той е препратен на МВР.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар