Home » България » Цонко Цонев: Минеков лъже с тонове, осъдил съм няколко души за клевета

Цонко Цонев: Минеков лъже с тонове, осъдил съм няколко души за клевета

,,Проф. Велислав Минеков лъже с тонове. Аз съм си го кръстил министър на пресконференциите и на интервютата. Този проект е към МРРБ и беше съгласуван с Министерството на културата“, отсече бившият кмет на Каварна Цонко Цонев пред БНР по повод реставрацията на крепостта ,,Яйлата“.

Припомняме, че още преди седмица в предаването проф. Минеков отбеляза, че в реставрацията на мястото са се използвали евтини материали и се е ,,играло по въображението на кмета“. Според министъра на културата на Яйлата има ,“бутафорията от итонг и картон – имитация на крепост“.

Реставрацията на ранновизантийската крепост край село Камен бряг беше извършена преди седем години, когато кмет на община Каварна беше Цонко Цонев.

,,През 2006 година ме проверява Европейската сметна палата. Нека ме провери и европрокуратурата. Те поне са хора, които няма да гледат картинки, няма да слушат хора, които ще им обясняват колко това е „кич“ или „боклук“.. Всичко е лесно проверимо. Документите са в общината“, подчерта Цонев в интервю, заканвайки се, че може да заведе дело за набеждаване за престъпление.

,,Осъдил съм няколко души за клевета. Очаквам и самата проверка“, обясни Цонев.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената