in

Часове преди връчването на мандата, все повече спрягат Петър Илиев за кандидат-премиер

17c34594e iliev

Спряганият преди дни за премиер Петър Илиев ще бъде номинацията на „Има такъв народ“ за премиер. Само няколко часа преди държавният глава да връчи мандата на партията на Трифонов, името на Илиев все повече и повече бива спрягано за нов министър-председател.

За това писа преди дни Фрог Нюз, а тази информация днес беше потвърдена неофициално пред Свободна Европа от три източника.

В биографията на Илиев, публикувана на сайта на СУ „Св. Климент Охридски“ пише, че той е щатен университетски преподавател в Юридическия факултет на университета.

Илиев e основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество „Илиев и Партньoри”. Почетен консул на Барбадос, както и ръководител на Консулството на Барбадос в България.

През 2013 г. Илиев представляваше бившия депутат на БСП Иван Иванов пред Конституционния съд, който разглеждаше казус за потенциалната му несъвместимост като народен представител. Той възникна, след като Иванов беше назначем за зам.-министър на вътрешните работи в кабинета на БСП и ДПС начело с Пламен Орешарски (2013-2014), но беше принуден да се оттегли само няколко часа по-късно. Причина за това стана фактът, че през 1995 г. Иванов е бил управител на шуменския клон на бившата силова групировка СИК.

Името на Илиев се появи в публичното пространство като номинация на ИТН в неслучилия се проектокабинет на ИТН с премиер Николай Василев.

Дали наистина Илиев е кандиданът за нов министър-председател на България, ще разберем двес н 17:00 часа, когато президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на ИТН.

Фрог Нюз

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

fd0f362b7 manoil manev bgnes

Рашков – трън в очите на ГЕРБ: Манев се чуди до последно като министър ли ще привиква хора на разпити

0000332786 article3

Пламен Николов е кандидатът за премиер