Home » България » Чолаков, ГЕРБ: Кирил Петков ще влезе в историята или като герой, или като национален предател
d187d0bed0bbd0b0d0bad0bed0b2 d0b3d0b5d180d0b1 d0bad0b8d180d0b8d0bb d0bfd0b5d182d0bad0bed0b2 d189d0b5 d0b2d0bbd0b5d0b7d0b5 d0b2 d0b8 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Чолаков, ГЕРБ: Кирил Петков ще влезе в историята или като герой, или като национален предател

Чолаков, ГЕРБ: Кирил Петков ще влезе в историята или като герой, или като национален предател

Опозицията в лицето на ГЕРБ и “Възраждане” официално бяха обвинени от управляващата партия “Продължаваме промяната” за дезинформацията и хаоса в страната, както и за разделението на народа. Разделението в народа започна през 2020 г. “Тази омраза, която беше насадена, доведе до това тежко състояние, в което се намира страната”, заяви депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков, цитиран от БНТ.

На Кирил Петков и Асен Василев беше дадено доверието на президента, доверието на някаква част от народа, на машините. Всичко, което има беше дадено, беше аванс на доверие и се оказа, че те не го оправдават, смята депутатът от ГЕРБ.

ГЕРБ и “Възраждане” са две коренно различни партии, категоричен е той. ГЕРБ е народна партия – тя има много широка база, широка платформа и група избиратели с много широк кръг интереси. Докато “Възраждане” очевидно представляват или искат да представляват някаква радикализирана част от политическия спектър, смята Чолаков. В този смисъл, ГЕРБ е центристки фактор, тя е балансиращият елемент на политическата система в момента и трябва да пази държавата.

Възможни ли са разговори за коалиция между ГЕРБ и “Продължаваме промяната”? Ето как отговори Чолаков на този въпрос: Докато Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков са в тази формация, всякакви разговори са абсолютно невъзможни. За мен Кирил Петков е бивш премиер и Бойко Рашков е бивш вътрешен министър.

Той допълни, че партия ГЕРБ и техните избиратели очакват извинение за нанесените обиди от мнозинството.

Чолаков коментира и въпроса за ветото над Северна Македония за преговори за членство в ЕС. Доколкото разбирам, два пъти парламентът е гласувал позиция по този въпрос. Мисля че януари имаше КСНС при президента. Този въпрос е решен, мнението на обществото е еднозначно ясно. Изпълнителната власт има всички прерогативи да вземе решения. Няма нужда този въпрос да се носи в КСНС. Кирил Петков трябва да си носи отговорност.

В българската история всеки държавник, който се е захванал с македонската тема, е станал курбан, заяви Чолаков, давайки примери. Чашата е на масата на Кирил Петков и ако го е страх, той трябва да го каже. Той ще влезе в историята или като герой, или като национален предател. Отговорността е пред него. Решението трябва да бъде взето от изпълнителната власт.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-05-22

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Летният сезон започна с недостиг на работна ръка

Сезонът по морето започна отново с недостиг на работна ръка. От бранша разчитат на ученици ...