Home » България » Явор Божанков: БСП има огромен принос във свалянето на Бойко Борисов

Явор Божанков: БСП има огромен принос във свалянето на Бойко Борисов

„Велико Търново е областен град, но не може да се похвали нито със задоволителна инфраструктура, нито с големи реализирани инвестиции, визирам цялата област. Нямаме трети Дунав мост през Свищов, летище „Горна Оряховица“ не работи, магистрала „Хемус“ не е завършена, както ГЕРБ обещават на всяка кампания. Велико Търново страда много.

Друг голям проект, за който говорят на избори – интермодален терминал. Какво стана с летището на Горна Оряховица? Има публикации в медиите, че отново е концесионирано от неслучаен човек. Не е изненада за никой, че летището не работи“, заяви Явор Божанков, водач на листата на „БСП за България“ в 4-ти МИР Велико Търново в „Думата е ваша“ по БСТВ.

БСП винаги е обръщало внимание на важните за хората проблеми, какъвто е и инфраструктурата. „Входовете на града ни са в окаяно състояние. Централната власт е в огромен дълг към нашата област. Има огромна липса на инвестиции, тук всичко е „на парче“. Здравеопазването и администрацията трябва да се реформира, както и данъчната система, която да се обърне към младите семейства. Множество населени места във Велико Търново страдат от недостиг на питейна вода в 21-ви век.

Едно ново модерно управление на млади, способни и образовани хора може да промени България. БСП има огромен принос във свалянето на Бойко Борисов от власт. ДПС и ИТН провалиха актуализацията и преизчислението на пенсиите на българския народ и те ще носят негативите от това. В онзи момент паднаха маските, а ние доказахме на какво сме способни“, коментира младият кандидат-депутат от редиците на БСП.

Божанков осъди остро управлението на ГЕРБ и предложи в какви насоки би могъл да се промени сегашния модел на управление: „Много често младите хора се провалят в своите идеи. Подкрепа за бизнесите трябва да има не само като стартира, но и като фалира. Истинската държава подкрепя младите си хора дори, когато се провалят.

България е изостанала откъм тенденции, дори туристическите градове имат неадекватна политика по отношение на новости. Държавата трябва да е в крак с времето. Бъдещето на Европа е кръговата икономика. Зелената сделка изисква от нас три неща: иновации реформи и зелени проекти. България в това отношение е една от държавите с най-голям потенциал. Ние от БСП се борихме да спрем набезите на ГЕРБ по българското Черноморие, спряхме стотици лобистки законопроекти“.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената