Home » България » Янаки Стоилов: Решението на Герджиков е изненадващо, досега е избягвал политиката
yanaki stoilov mikrofoni btv e1637244917686 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Янаки Стоилов: Решението на Герджиков е изненадващо, досега е избягвал политиката

Янаки Стоилов: Решението на Герджиков е изненадващо, досега е избягвал политиката

Очевидно професор Анастас Герджиков участва в битката при Дондуков 2. Според служебния правосъден министър Янаки Стоилов решението е изненадващо, защото президентът на Софийския университет досега е избягвал политиката.

Професор Герджиков е признат учен и преподавател. Сега той ще бъде съден като политик. Основната дилема за предстоящите избори е дали да се “подкрепи” премахването на сегашния порочен модел на управление или да се запази.

Всеки, който призовава за единство на партията и народа, той трябва да попита мнозинството от българските граждани дали са съгласни да се обединят с олигарсите ”, обясни пред новата телевизия Янаки Стоилов. На въпрос дали Лозан Панов е подал оставка, защото може да е кандидат за президент на “Демократична България”, Стоилов отговори:

“Той не може да го представи, защото това може да се случи още през следващата седмица. Не мисля, че Темида ще отложи гласуването. По -добре е да се бори за промяна в съдебната система преди изтичането на мандата му, но това е неговата преценка.” Стоилов увери, че в Бюрото за защита на свидетели няма напрежение или проблеми с персонала.

2021-10-02
x

Check Also

Египетският парламент одобри 13 нови министри

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси обяви промени в кабинета с цел подобряване работата на ...