Home » България » Яне Янев: Парламентът няма механизъм, за да търси отговорност от ДАНС

Яне Янев: Парламентът няма механизъм, за да търси отговорност от ДАНС

„Службите се оказаха най-тежкото раково образувание на посттоталитарния период в България. 30 години едни и същи сценарии, етюди и постановки въвличат цялата държава и изместват фокуса от важните неща”.

Това заяви в „Неделята на NOVA“ Яне Янев.

Според него ДАНС и ДАР винаги се употребяват удобно при всяка смяна на властта.

„ДАНС беше създадена по времето на Станишев, а той сложи удобен председател”, заяви Янев.

„Според закона ДАНС е на пряко подчинение на министър-председателя. Аз не съм съгласен с това, защото това е система, която генерира и продуцира скандали. Ако наистина искаме да сме защитени и да има истински контрол, трябва да вървим към единна разузнавателна система”, обясни Янев.

„Нужен е единен орган, в който да има квоти на всички власти. Той да упражнява контрола върху службите“, каза още Янев.

Според Янев контролните функции на парламента върху ДАНС са сведени до едно „безпредметно говорене от което няма ефект“. Парламентът нямал механизъм, по който да търси отговорност от Агенцията.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената