Home » България » Бойко Рашков: Политиката е станала пазар и търговия. Потресен съм!

Бойко Рашков: Политиката е станала пазар и търговия. Потресен съм!

Сподели новината

Ако съм заслужил одобрение на хората, то е заради работата, която се върши

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков говори надълго и нашироко в предаването „Крум Савов Live“ по „7/8 ТВ“ за актуалните теми и въпроси, пише Стандарт.

Ако съм заслужил одобрение на хората, то е заради работата, която се върши. Със задачите, които има МВР. Те съвсем естествено насочват вниманието на българските граждани“

Това ведомство е натоварено с много отговорности. До момента около изборите това ведомство не е правило нищо. Една проста съпоставка за онова, което е правено до 4 април, с това, което сега сме направили, показва, че около 4 април почти бездействие има от страна на МВР, почти никаква подвижност в посока противодействие на така нареченото купуване и продаване на гласове.

Нещо, което сега виждам от кухнята на нещата, какво бедствие представлява това за политическия процес, наречен избори за Народно събрание. Не съм очаквал, че мога да се срещна с такива мащабни действия в тази посока. Оставам с впечатление, че някои наши политически партии нямат нужната тежест, със своя авторитет и политически програми и идеи, да привлекат гласоподаватели, а си плащат. Политическият живот стана пазар и търговия„, каза той.

За купуването на гласове не бих казал, че само ромския сектор е засегнат, но там е много разпространено. Изглежда стандартът на живот оказва влияние. Хората са готови за 30, 50 и 80 лева да продадат своя глас и да съдействат на една политическа машина, която изобщо не е изрядна. Изключително изобретателни са.

В една област установихме, че лекар издава медицински документи на множество избиратели. С каква цел ще се запитате? С цел да може да се формира една секция с подвижна форма на гласуване, която ще е с хартиени бюлетини. Или пък в селския магазин, обичайно е да се дава на вересия. Сега се дава на вересия, но ще се опрощава ако гласуваш за някоя партия.

На предходните избори в кюстендилската област имат около 100 хиляди души избиратели, а се оказва, че там е имало с 13 500 повече гласували. Дали са дошли от Македония или другаде? Борисов е казал на Ердоган, че българските мюсюлмани са мостът за добросъседството между България и Турция„, разкри Рашков.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената