Home » България » Васил Божков: Страдал съм от рекет, а на мен ми налагат санкции

Васил Божков: Страдал съм от рекет, а на мен ми налагат санкции

Сподели новината

Аз бях рекетиран от Бойко Борисов, от Владимир Горанов и други хора от тяхното обкръжение. Рекетът не е подкуп. Има твърдения, че съм давал по 10 хиляди лева на член на Комисията по хазарта. Видяхте, че когато спрях да плащам какво се случи“.

Това заяви бизнесменът Васил Божков на пресконференция във връзка със санкциите на Министерството на финансите на САЩ върху него, Делян Пеевски и Илко Желязков, предаде Darik

Плащах от 2014-15 година, откакто ГЕРБ направиха тази поправка в закона. 2014 година, когато ГЕРБ направиха промените, привидно безсмислено, оттогава плащах, до началото на 2020 г.

Активи нямам, бизнесът ми е унищожен. Прокуратурата повдигна куп фалшиви обвинения. В Дубай не намираха доказателства и затова не ме екстрадираха. Незнайно защо САЩ решиха да повторят също. Аз, който съм страдал от рекет, изземване на имущество и културно-исторически ценности, на мен ми налагат санкции, а не на тези, които направиха това„, посочи още бизнесменът.

Той отрече да познава или да има контакти с Ангел Папалезов, шефът на „Национална полиция“, който беше обвинен във връзки с Божков и неговата фондация „Тракия“ и беше намерена колекция на антични монети.

Ние служим на България и на българските интереси, отговори Божков във връзка с доклада на САЩ, че се опитва да изгради „руска мрежа“ в България.

Надявам се много скоро да се върна в България“, подчерта Божков и посочи, че е бил рекетиран за над 60 млн. Лева.

Той посочи, че ако извади доказателствата за рекет и изнудване публично, има риск от нови американски санкции.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената