Home » България » В София започнаха протести заради поскъпването на тока

В София започнаха протести заради поскъпването на тока

Сподели новината

В центъра на столицата започнаха активни протести от страна на фирмите. Причината е увеличението на цените на тока. Синдикатите и работодателските организации искат да се вземат незабавни мерки, с които страната да компенсира бизнеса и потребителите от социален характер, сочи БНР.
Движението е напълно спряно в „Тригълника на властта”-булевардите „Цар Освободител” и „Дондуков”.
На мястото има редица протестъри, които са притежатели на семейни, малки фирми и по-големи предприятия и вече плащат двойно за електроенергия в сравнение с миналата година.
Днес цената на електроенергията стигна нов рекорд 480 лева за мегаватчас и това засяга много частни държавни сектори, които са търговци на свободния пазар.
Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал е на мнение, че търпението на хората е изчерпано и на площада са поканени всички, които не желаят да плащат двойно или тройно защото пристига енергийната ламя, която взима плодовете на труда им.
Протестърите са съставили пакет от спешни мерки, които ще бъдат предложени на правителството за прилагане и овладяване на ценовият проблем в енергетиката.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената