Home » България » ДБ може да се яви с ПП на предстоящите избори

ДБ може да се яви с ПП на предстоящите избори

Сподели новината

ДБ може да се яви с ПП на предстоящите избори

Снимка: БГНЕС

Една от опциите на „Демократична България” е да се яви заедно с „Продължаваме Промяната” на евентуални предсрочни избори. Това обяви министърът на електронното управление Божидар Божанов пред Нова телевизия.
„Всеки път подчертаваме, че нови избори не са нещо, което ни плаши. Дори нашият тяснопартиен интерес е свързан с нови избори. Там ще можем да повишим резултата си, най-вероятно. Но нов вот не е най-доброто за България”, категоричен е той.
 
Хартиеното гласуване позволява по-лесно да се правят старите схеми с купени и контролирани гласове. Една от причините за това е наличието на „тъмна” стаичка, каза той относно идеите за връщането на хартиената бюлетина. И подчерта, че ДБ са твърдо за 100% машинно гласуване.  

Коментар Божанов направи относно твърдения на ГЕРБ за опасност от манипулации на вота при електронно гласуване: „Когато ГЕРБ въвеждаха машинното гласуване, от ДБ искахме одит. Тогава ни отказаха”, посочи министърът. И добави: „Машините няма да могат да се манипулират, колкото да иска някой да твърди, че като загуби изборите – машините са виновни”.

 

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.