Home » България » Захариева: Кой ще охранява и монтира машините за гласуване в чужбина?

Захариева: Кой ще охранява и монтира машините за гласуване в чужбина?

Сподели новината

Ако наистина е вярно, че монополист е венецуелска фирма производител на машините, искам да попитам всички, които ограничиха правата на българските граждани за избор, при факта, че 24% на последните избори са гласували с машини, което означава, че хората не вярват съвсем на този начин.

Та искам да попитам не се ли притесняват, че купуваме машини от Венецуела – държава диктатура, в която правителството със специално създадени милиции убива своите граждани, които протестират, от която са избягали 5 милиона граждани, защото няма какво да ядат?“, заяви вицепремиерът и външен министър в оставка Екатерина Захариева на брифинг на ГЕРБ.

„Това, което приеха за чужбина, на мен ми говори, че нямат представа как се правят избори в чужбина и какво коства това. Аз не мога да си представя как в една държава от ЕС с 60 секции, в 30 от които има над 300 гласоподаватели, как 30 машини ще бъдат закарани там, как ще бъдат охранявани, как ще бъдат съхранявани, кои са техниците, които ще ги монтират. Явно нямат представа как се организират секциите там“, допълни Захариева.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената