Home » България » Кирил Петков: Може би хората с майбаси имат проблем с Асен Василев

Кирил Петков: Може би хората с майбаси имат проблем с Асен Василев

Сподели новината

Министърът на икономиката Кирил Петков коментира острия тон на „Има такъв народ“ към служебния финансов министър Асен Василев.

По думите му той е останал изключително разочарован да чуе критиката, отправена от Тошко Йорданов: „Звучеше като някаква жълта преса. Не знам защо това го направиха. Бях учуден и разочарован да видя, че за такъв качествен човек може така да се говори и то от трибуната на Народното събрание“.

Петков допълни, че Василев е изключителен професионалист и добави, че ако не го оценяват, то тогава не биха могли да оценят и неговите икономически стратегии. Затова не би влязъл като министър в правителство на ИТН.

Министърът обърна внимание, че сега НАП се е фокусирал към компаниите с големи обществени поръчки и много пари в сейфовете. Според него „хората с майбасите“ имат проблем с финансовия министър и не искат той да остане на поста в редовен кабинет.

„За мен той направи уникален бюджет. И на пенсионерите дадоха пари, не се взе от учителите и здравните работници, взе се от майбасите. Така че хората с майбасите имат проблем с неговото оставане. Ако сте я купили с иновативен бизнес – браво, но ако сте били част от системата и сте усвоявали средства, и не искате да се види как тези средства отиват при вас, и стреляте към финансовия министър, това за мен е много жалко“, допълни Петков.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената