Home » България » Кожи, корали, телефони – менте, какво задържат на границата?

Кожи, корали, телефони – менте, какво задържат на границата?

Сподели новината

Кожи, корали, телефони - менте, какво задържат на границата?
Крокодилски кожи и редки корали. Това са само част от задържаните стоки, които са се опитали българските и чуждите граждани да пренесат у нас.

Още по темата

19 май 2022 13:33

14

Митницата обаче е успяла да задържи и най-различни морски животни, съобщи Bulgaria ON AIR.

„Повечето хора не осъзнават, че носят нещо, което е защитено, още по-неприятното е, че биха могли да го закупят от магазин или от местен пазар, но не са им дали надлежното разрешително“, заяви Вяра Генова от Агенция „Митници“.  

От Агенция „Митници“ съветват пътуващите преди да тръгнат обратно към България, да проверят дали подаръците, които купуват или намират на плажа не са незаконни.

С бърза справка в интернет може лесно да се разбере дали един предмет може да бъде пренесен през граница. Има обаче и случаи, в които умишлено се правят опити за незаконен внос.

„Преди няколко години в една пратка пристигнаха модерни телефони от една марка, която има големи фенове. Естествено всеки иска да се сдобие с такъв телефон на по-ниска цена. Оказа се, че това не са истински работещи телефони, а са техни копия, които са предназначени за излагане в магазин. Те на вид са перфектни, но не работят“, каза Вяра Генова.  

Каквито и да са предметите, те почти никога не стигат до своите собственици. Нито пък служители в митницата могат да се разпореждат с тях.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.