Home » България » Любомир Дацов: Плащали сме заплата на здравен министър без да го заслужава

Любомир Дацов: Плащали сме заплата на здравен министър без да го заслужава

Сподели новината

Плащали сме заплата на здравен министър без да го заслужава. От 2019 г. има COVID. Излиза, че нашата държава няма статистика и информация на базата, на която да управлява пандемията, да води борбата и да взима решения. Т.е. излиза, че здравното министерство и министрите, които са го ръководили досега всъщност не са ни трябвали, защото те не са взимали информирани управленски решения. Това коментира по Нова телевизия финансистът Любомир Дацов.

„След като нямаш информация, няма как да взимаш решения. Така излиза, че всички тези прищевки и решения, които бяха взимани, всъщност са били техни лични виждания, основани на някакви усещания, но не на истинска научна информация“, обясни той.

„Всички правителства по света горе-долу реагираха по един и същи начин и според мен се провалиха.  Провалиха се в това да структурират и организират здравните си системи, в мерките, които предложиха и решенията, които взимат. Пътувам много и виждам, че няма значение в строгостта на мерките, които се взимат. Има държави, където ограниченията са супер строги и вируса нанася огромни щети и има държави с либерални мерки, където заболеваемостта не е толкова катастрофална“, коментира още той .

По думите му нивото на здравните системи играе тежка роля. „Където нивото е ниско, има висока смъртност и това вече е отговорност на правителството. Политиците отговарят за това здравната система да е сигурна. За съжаление в момента в повечето предизборни програми темата за здравеопазването и за сигурността на системата, изобщо не се третира, или ако се прави, то е по един абсурден начин“, добави Дацов.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената