Home » България » Мика Зайкова: Слави Трифонов няма да застава на политическа позиция

Мика Зайкова: Слави Трифонов няма да застава на политическа позиция

Сподели новината

Няма държава без корупция, но тя трябва да е в поносими размери, казва Зайкова от гражданската квота на ИТН

Слави Трифонов не е експерт. Той е човек, който иска да промени нещо в България. Няма държава без корупция, но тя трябва да е в поносими размери. Страната трябва да тръгне по нов път“, каза Мика Зайкова от гражданската квота на „Има такъв народ“ пред Нова телевизия, цитирана от Антени.бг

Негово решение ще е, но мисля, че не е политическо лице и не трябва да застане като премиер, а това да е човек от екипа. Екипът е добър, има специалисти по всичко“, каза Зайкова. За редките появявания на лидера на „Има такъв народ“ пред медиите обясни, че това е въпрос на характер.

Зайкова, която откри работата на 45-ото Народно събрание като председател, заяви, че и трите нови партии – „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ вдигат подкрепата си сред избирателите. За останалите участници в следващия парламент тя каза, че „който иска може да ни подкрепи, когато гласуваме закони, но не и да участва в правителството“.

По нейно мнение партията не се позиционира в левия политически спектър, защото не иска прогресивен данък, а плосък. Даде заявка да бъде въведен необлагаем минимум на доходите, а за младите семейства семейно подоходно облагане. За всяко дете ще се облекчава данъчната основа.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената