Home » България » Нинова: Прокуратурата да се самосезира за сигналите на Илчовски за Борисов

Нинова: Прокуратурата да се самосезира за сигналите на Илчовски за Борисов

Сподели новината

„Във връзка с изнесената в Народното събрание потресаваща информация от г-н Илчовски за премиера Борисов, най-нормалното е Прокуратурата да се самосезира и да започне разследване. Истината, каквато и да е тя, да бъде установена и обявена пред цялото общество. Така се прави в правовите държави.“

Това написа председателят на БСП Корнелия Нинова във фейсбук.

Припомняме: премиерът в оставка Бойко Борисов определи твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски за рекет и корупция като “подгрети стари манджи”.

На брифинг в централата на ГЕРБ тази сутрин Борисов коментира: „Не го познавам. Не го познавам, не искам и да знам какви са му твърденията. Аз се занимавам с политика и коментирам политическите тези. Подгрети „манджи стари“.

Вчера на заседание на парламентарната комисията за ревизия на правителството на ГЕРБ Илчовски, който е един от големите земевладелци в България, обвини Борисов в корупция. Бизнесменът заяви, че е бил изнудван от собственик на друга фирма, който се представил за говорещ от името на Борисов.

Илчовски каза, че е имал и неформални срещи с премиера в оставка, на които са му показвани сцени на издевателства над други бизнесмени с цел сплашване.

Бизнесменът заяви също, че е получавал обаждания от министър Петя Аврамова, която му наредила да спре да изкупува земя. Той предстои да изпрати документи.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената