Home » България » От ДБ: Важно е служебният кабинет да ревизира Плана за възстановяване

От ДБ: Важно е служебният кабинет да ревизира Плана за възстановяване

Сподели новината

Президентът Румен Радев разпусна 45-ото Народно събрание, а на 12 май работа започва служебното правителство. Какво трябва да влезе в дневния ред на новото управление?

„Много е важно Планът за възстановяване да бъде ревизиран в сравнение с това, което правителството вече предложи на Брюксел – по посока повече подкрепа за постигане на по-ниско въглеродна икономика и инвестиции в зеления транспорт“, заяви съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Владислав Панев в студиото на „Денят ON AIR“.

Депутатът от парламентарната група на ДБ в 45-ото НС е категоричен, че от Плана трябва да бъдат премахнати „схемите за усвояване на пари по начина, по който само те (кабинетът „Борисов 3″ – бел. ред.) си знаят“.

„Планът е насочен основно към това „нашите фирми да могат да получат повече средства“. Не е в това въпросът. Въпросът е как може България да мине на следващото ниво, да стане просперираща държава. Тези 12 млрд. лв. могат да съдействат за това, стига да се управляват максимално малко, но ефективно“, посочи той.

Панев е привърженик на тезата, че европейските пари не могат да направят България богата, защото „безплатните пари винаги са най-неефективни“. И обърна внимание към начина, по който тези средства се управляват през последните 15 години.

„Еврофондовете в България се управляват по потресаващ начин, откакто сме членове на Европейския съюз. За съжаление, това са едни огромни изпуснати възможности“, изтъкна гостът пред Bulgaria ON AIR.

Панев се надява, че предсрочните избори ще са по-честни и с по-малко контролиран вот.

„Убеден съм, че ще успеем да дадем своя принос за това България да се превърне в просперираща и чиста държава. В крайна сметка това е важното, не отиваме на надбягване с кучета, а отиваме с визия за България и вярвам, че тази визия резонира с хората“, каза съпредседателят на ДБ.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената