Home » България » Стефан Янев: Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен

Стефан Янев: Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен

Сподели новината

Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен – дали ще стане на практика е рано да се обсъжда. Това заяви от Плиска премиерът Стефан Янев. Той уточни, че назначеният от президента кабинет има готовност да продължи работа, ако се стигне до нови избори.

„Както вече казах, в политиката няма нищо невъзможно. Всичко в възможно, ако е организирано на базата на принципи и приоритети. Служебният кабинет е съставен от ръководството на президента Радев и функционира с негов указ. Съставът не е монолитен и това не са хора, свързани да се движат винаги заедно. Всеки може да решава какво иска”, обясни министър-председателят.

Янев коментира върнатия първи изпълнен мандат в петък (6 август) от партията на „Има такъв народ“ и изрази надежда народните представители да бъдат достатъчно убедителни и критични по отношение на това, което им се предлага в него. „Важни са условията, важни са принципите. Неслучайно от позицията, която заемам в момента, от известно време говоря за принципи и принципни положения. Не съм критичен, надявам се. Не се опитвам да обвинявам нито личности, нито партии в това, което правят. Разбирам, че търсят компромиси и възможности и се надявам да бъдат успешни в намирането на такива. Принципно нещата изглеждат по различен начин. Начинът за сглобяване на такъв вид мнозинства, без ясни ангажименти и приоритети, не вещае дългосрочност на проекта, какъвто и да е той“, заяви Янев за проектокабинета на „Има такъв народ“.

„В българската практика в последните 30 години не е имало много попит с плаващи мнозинства, но ако приемем, че в момента парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в един период на непредсказуемост и е трудно да определим колко би издържал такъв тип управление на държавата, което не е много добре за гражданите, за хората и за бизнеса. Защото всички искаме да има предсказуемост в това, което предстои и това, което можем да очакваме, че един такъв вид управление ще донесе на хората за решаване на техните проблеми и перспектива за България“, допълни той.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената