Home » България » Филип Станев от ИТН: Няма да вземаме министри от служебния кабинет, БСП и ДПС

Филип Станев от ИТН: Няма да вземаме министри от служебния кабинет, БСП и ДПС

Сподели новината

Обявяването на кандидатурата на Пламен Николов за премиер не е сценарий. Как да оттеглим Петър Илиев като ние не сме го номинирали, запита Станев за слуховете, че Петър Илиев щял да бъде новият министър-председател. Това заяви депутатът от ИТН Филип Станев .

ИТН няма да вземат министри от служебния кабинет, БСП и ДПС. Нека да изчакаме да се извърви конституционната процедура и имената в проектокабинета ще бъдат обявени. Любопитството убива котката, каза метафорично Станев, обясни той пред БНТ.


От 12 дни ИТН знаят коя ще бъде фигурата на бъдещия премиер. Името на Петър Илиев не е лансирано и не е обсъждано, посочи Станев.


Той отказа да сравни кандидатурите на Пламен Николов и Николай Василев. Единият е бил действащ политик, а другият е нямал действаща политическа дейност и функция, обясни Филип Станев. Той призова да се случи цялата процедура и тогава ИТН щели да обявят състава на проектоправителството.


Ние искаме да има джентълменско отношение в политиката, каза Станев за срещите с политическото ръководство.


В първия разговор на ИТН с ДБ станало ясно, че Христо Иванов и генерал Атанас Атанасов нямат претенции за министерски постове и кресла. Какво обаче се случило след това, че от трибуната на Народното събрание с декларация Христо Иванов настоял да бъдат в правителството на ИТН, за Филип Станев било необяснимо.


Според него, ако трябва да се говори за слухове и за нагнетяване, по-добре в интервюто с водещия на БНТ да си говорят за новите прашки на Николета Лозанова.


За ИТН властта не е самоцел и не искат на всяка цена да останат във властта, да влизат в конфигурации и договорки.


ИТН искат подкрепа за приоритетите, които не се случили през последните 12 години.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената