Home » България » 100 лв. глоба за куче без повод в парка

100 лв. глоба за куче без повод в парка

Сподели новината

100 лева е първоначалната глоба за разходка на куче без повод или за неносене на паспорта на домашния любимец, напомнят от Столичен инспекторат. При повторно нарушение глобата се увеличава.

Домашните любимци могат да се пускат свободно само с специалните площадки за разходка на кучета, напомнят още от инспектората. Проверките по парковете продължават.

Всеки собственик на четириного е длъжен да държи кучето си на каишка по време на разходка, да носи паспорта му, а животното да има поставен микрочип и актуална ваксина против бяс и да е регистрирано в районната администрация.

Намордникът е задължителен само за кучетата, които да доказано агресивни.

„За миналата година сме проверили над 2900 собственика на домашни любимци, от които 200 са с нарушения – водене без повод или паспорт или ухапвания на друго животни или човек. Нашите ежедневни проверки показват, че с всяка година собствениците на кучета се научиха да спазват правилата – носят снимки на паспорта, имат микрочип и ваксина против бяс. Най-честите нарушения са, че ги водят без повод“, казва пред БНТ д-р Божидара Гинчева, началник сектор в Столичен инспекторат.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар