Home » България » 200 досъдебни производства от България подхваща прокуратурата на Кьовеши

200 досъдебни производства от България подхваща прокуратурата на Кьовеши

Сподели новината

200 досъдебни производства за финансови престъпления в България се очаква да постъпят в новата Европейска прокуратура, оглавявана от Лаура Кьовеши, съобшава бТВ.

Службата стартира официално своята работа от днес, а дейността й ще бъде свързана с разследване на измами с евросредства, корупция, пране на пари и др.

„Нашите решения имат пряко влияние върху основните права на европейските граждани. Ние сме първото същинско острие за защита на правовата държава в ЕС“, заяви на брифинг европейският главен прокурор Лаура Кьовеши.

Четирима са одобрените прокурори от България в европейския орган.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената