in ,

Борисов: Европа и светът са в криза, а българското производство расте

Европа и светът са в криза, а българското производство расте. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г.Единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС. Това написа в профила си във „Фейсбук“ премиерът Бойко Борисов.

„Производството в България продължава да е в подем за пети пореден месец. Нещо, с което не могат да се похвалят много страни в Европа. Тези положителни данни идват на фона на невиждана световна криза“, пише Борисов. Производството в рамките на целия ЕС е в застой, а при страните в Еврозоната се влошава, подчертава той.

Мангъров: Без карантина за контактните. Балтов скочи: В никакъв случай

„Докато те само говориха, ние работихме. Подкрепихме бизнеса и работниците с редица мерки и икономиката не спря да работи. Строихме пътища и заводи. Докато кандидатите за власт мислеха за изборите, ние мислихме за хората. И европейската статистика го показва. Благодарение на бързата реорганизация и натискът върху здравната система намаля. Сигурен съм, че лекарите ще се справят. Аз и правителството имаме ангажимента да извадим страната от кризата. Съдейки по данните досега, явно сме на прав път“, подчерта Борисов.

Източник: btvnovinite.bg

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

терзийски

МВР шефът Христо Терзийски: Пенсионер може да бъде глобен с 300 лева, ако си купи хляб в 10.30 часа

сбж

Прокуратурата нахлу в СБЖ