Home » България » Eмануил Йорданов: ГЕРБ и съдебна реформа е демонстрация на чувство за хумор

Eмануил Йорданов: ГЕРБ и съдебна реформа е демонстрация на чувство за хумор

Сподели новината

„Съмнявам се, че ще стигнем до най-високото ниво, що се отнася до бушоните – първият изгоря и то по-най-лошия възможен начин. А къде е пресечната точка между Пепи Еврото и Мартин Божанов – Нотариуса – в щайгата с гнилите ябълки. Има пресечни точки и в прокуратурата, и в съда. Както има добре работещи съдии и прокурори, така има и такива, които са срам за системата“, каза бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов в студиото на „Денят ON AIR“.

Той подчерта, че никой от Комисията „Нотариуса“ не е казал, че трябва да се разпита или Иван Гешев, или Делян Пеевски.
„Но да вземем случая на Веселин Денков – при него имаме месеци наред задържане в ареста, което задържане е лишено от всякакъв смисъл. И то не е само неговото. Всички определения, които е постановил Специализираният съд по мерките за неотклонение, биха могли да бъдат взети и прочетени. Защото всеки човек, който се явява в спецсъда, знаят тези определения какъв вид имат“, допълни Йорданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан защо министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не иска да каже дали Нотариуса е бил сътрудник във вътрешното ведомство, той отговори: „Тук опираме и до една друга тема – дали министърът на вътрешните работи трябва да бъде политик или да бъде човек от системата. Защото когато човек няма подготовката да общува с медиите, би могъл в един момент да се спъне и в равното. Сътрудници на МВР никога не са били скулптори и художници. Нормално е информацията да се придобива от хора със съмнителна репутация. Те могат да изсветлят тези процеси, които се разследват от МВР“.

Има информация, че барманката на „SS“ клуб е работила в ГДБОП.
Медии твърдят, че Пепи Еврото е в Сърбия. За екстрадиция през Сърбия аз не съм чувал. Практиката показва, че получаваме в определен процент, който не е особено голям“, коментира бившият министър на вътрешните работи.

Според Йорданов ГЕРБ и съдебна реформа е демонстрация на чувство за хумор:Да си припомним, че имаше момент, в който министър на правосъдието беше Цецка Цачева, а когато я попитаха кога ще започне съдебната реформа – тя каза, че съдебната реформа е свършила. ГЕРБ са хората, които създадоха Специализирания съд и прокуратурата“.

Поставете оценка:
4.8

Оценка 4.8 от 18 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар