in

Официално: Не пускаме Северна Македония в ЕС

Република България уведоми днес Европейската комисия, че не е в състояние да приеме предложената към момента преговорна рамка за Република Северна Македония и проекта на декларация към нея, тъй като тя не дава необходимите гаранции за изпълнение на поставените от страната ни условия. Това обявиха от Министерството на външните работи.

По-рано тази седмица вицепремиерът Екатерина Захариева обясни, че от македонска страна все още няма нито мерки за спирането на антибългарската кампания, нито действия, които да гарантират, че претенции за национално малцинство у нас няма да получат институционалната подкрепа на Скопие.

Големите инвестиции, които заобиколиха България

Днес премиерът на бившата югорепублика Зоран Заев заяви, че не неговата страна, а България нарушава Договора за добросъседство от 2017 г.

„За България е неприемлив вариантът условията ни към Република Северна Македония да бъдат поставени в декларация на Съвета на ЕС, съпътстваща преговорната рамка. Декларацията на Съвета не е правно обвързващ инструмент и не дава търсените от България юридически гаранции. Такива гаранции бихме имали, ако нашите искания бяха отразени в текста на Преговорната рамка, за което и настояваме“, пишат от Външно.

Източник: btvnovinite.bg

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

корпулентен-хел-мафия

Корпулентна фигура хвърля сянка върху скандалната фондация „Хелп Карма“

личните-лекари

Личните лекари предлагат: Бърз тест при 2 симптома, при отрицателен резултат и влошено състояние – PCR