in , ,

От днес: Влизането от България в Румъния само с PCR тест, иначе 14-дневна карантина

Румъния въведе изискване за отрицателен PCR тест на всички, които влизат в страната от България.

Мярката е въз основа на решение от 02 ноември на Националния комитет за спешни ситуации на Румъния, с което България е поставена в списъка с рисковите държави по разпространение на COVID-19, съобщиха от Гранична полиция. Целта е да се ограничат ненужните пътувания.

От 00:00 часа на 03.11.2020 г. влизащите на територията на Румъния от България, независимо от гражданството, трябва да представят документ с отрицателен резултат на PCR тест, направен не по-късно от 48 часа. Влизащите в Румъния, които не предоставят такъв документ, се поставят под карантина за 14 дни на посочено от тях място за пребиваване.

Граничните власти обаче дават малка отсрочка, като реално мярката ще се задейства след 21.30 часа тази вечер, за да имат време пътуващите да реагират.

За транзитно преминаване без PCR тест ще бъдат допускани лица, притежаващи документи за пребиваване в друга държава-членка на Европейския съюз, които ще напуснат територията на страната до 24 часа.

Ограничението не се отнася за транспортен персонал, ангажиран с превоз на пътници, товари и стоки, официални длъжностни лица, погранични работници, медицински специалисти, участници в международни спортни и културни събития, пътуващи с цел обучение.

източник: rusemedia.com

Захариева: Скопие системно нарушава Договора за добросъседство, няма да одобрим преговорите с ЕС

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

захариева

Захариева: Скопие системно нарушава Договора за добросъседство, няма да одобрим преговорите с ЕС

правоцъдие-за-всеки

”Правосъдие за всеки” продължава с протести пред Съдебната палата