in , ,

Радев: Хората загубиха вяра след самодоволните брифинги на властта и резултатът е налице

„Не трябва да се политизира дебатът за коронавируса, но трябва да търсим дебат с устойчиви решения, които да предизвикват доверие в тези, които управляват кризата.“

Това каза в студиото на „Панорама“ по БНТ президентът Румен Радев.

„Изисква се смирение, но и да не се примиряваме с пропуските. Да сведем до минимум некомпетентното политическо вмешателство защото последствията са труднопоправими.

През пролетта само заради няколко случая на Ковид България беше затворена. Заради тези самодоволни брифинги хората загубиха вяра и мерките бяха снети изведнъж, въпреки предупрежданията за втора вълна. 

 
Вирусът е бил оставен да се развива масово и днес виждаме резултата: претоварени болници и медици. В тази обстановка правителството търси пари на посоки и ефектът не се вижда.

Тук не трябва да търсим отговорност. В тази ситуация развитието на кризата зависи от отношенията на хората към пандемията.

Призовавам към спазване на мерките, ограничаване контактите и лична хигиена. Да пазим нашите лекари и медицински сестри, защото други няма. Те заслужават социални и битови условия и то най-бързо. Ако всички сме отговорни и солидарни, ще преодолеем хаоса

Въпросът е как ние се готвим. Франция квалифицира хиляди лекари и медицински сестри“, коментира президентът.

Всенароден протест: На 21-ви ноември пред старото Народно събрание

Напрежение има пред БНТ. Протестиращи се събраха пред БНТ и скандират „Радев“, ”Мутри, вън” и ”Борисов, позор, оставка и затвор”. На място има много полиция и тежко въоръжени ченгета на специализираните полицейски сили и жандармерията. Достъпът до телевизията е ограничен, може да се стигне до мястото през ул. ”Шипка” и ”Сан Стефано”. Има представители на всички медии.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Източник: onovini.eu

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

терзийски-гкпп-мвр

Въпреки съда: МВР пак ще връчва актове по всички ГКПП, без два

детски-дете

Управляващите се отказват от идеята детските да са за всяко дете