Home » Извън/Земно » Зловещо „лице“ преследва Юпитер в страховита снимка от сондата Juno

Зловещо „лице“ преследва Юпитер в страховита снимка от сондата Juno

Сподели новината
Зловещо лице се появи на повърхността на Юпитер точно навреме за Хелоуин и НАСА разполага със снимката, за да го докаже.

На 7 септември космическият кораб Juno на НАСА засне призрачното изображение по време на 54-тия си близък полет край северните региони на Юпитер, известен също като Jet N7, казват от НАСА.

ОЩЕ: Виждате ли лицето?

Зловещият ефект на снимката, който може да ви напомни за „Викът“ на Едвард Мунк, се дължи на бурни облаци и бурни вихри, които се вдигат през терминатора на газовия гигант – разделителната линия между дневната и нощната страна на планетата.

Ниският ъгъл на слънчева светлина, който се отразява на сложната топография на Юпитер по време на прелитането, добавя към призрачното изображение, на което могат да се видят натежали очи, ясно изразени ноздри и намръщено лице.

Това не е първият път, когато изображения от друг свят се виждат в моментни снимки на Юпитер. Откакто Juno пристигна в орбитата на планетата през юли 2016 г., сондата е уловила множество изображения на въртящите се облаци на Юпитер, които хората тълкуват като всичко – от картина на Ван Гог до делфин. Те са резултат от мозъчен феномен, известен като парейдолия, при който зрителите си мислят, че виждат лица или други изображения в произволни обекти.

ОЩЕ: Когато погледнете Марс, а оттам ви зяпа мечка…

Гражданският учен Владимир Тарасов е създал крайното изображение, използвайки необработени данни на инструмента JunoCam. Апаратът Juno е заснел това лице, докато се е намирал приблизително на 7700 километра над облаците на Юпитер.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар