Home » Извън/Земно » НАСА ще изстреля космическия апарат Psyche на 12 октомври

НАСА ще изстреля космическия апарат Psyche на 12 октомври

Сподели новината
НАСА ще осигури информация за предстоящите дейности преди изстрелването на мисията Psyche към астероид, богат на метали. Изстрелването е планирано за 10:16 ч. на 12 октомври, с ракета Falcon Heavy на SpaceX от стартовия комплекс 39A в космическия център Кенеди на НАСА във Флорида, съобщи агенцията на своя сайт.

Предаването на живо на изстрелването ще започне в 9:15 ч. по медийния канал на NASA Television, а от 9:30 ч. с коментар ще се излъчва и в YouTube, X, Facebook, Twitch, Daily Motion, приложението на НАСА и на уебсайта на агенцията. 

Преди изстрелването НАСА ще проведе брифинг за мисията в 12 ч. на 10 октомври, и пресконференция преди изстрелването в 13 ч. на 11 октомври. 

Още: Пробив: НАСА прокара кислород на Марс

НАСА изпраща космическия апарат към астероид на име Психея, който обикаля около Слънцето между Марс и Юпитер, за да научи как са се образували Земята и другите скалисти планети. Това ще бъде първата мисия до астероид със значителни количества метал, тъй като предишните мисии са изследвали астероиди, изградени предимно от скали или лед. Астероидът Психея може да е част от вътрешността на планетозимал – градивен елемент на скалиста планета. Чрез изследването му учените се стремят да определят дали астероидът е бил планетарно ядро.

Към космическия апарат Psyche е прикрепена демонстрационна технология – Дълбококосмически оптични комуникации на НАСА. Този експеримент ще тества способността на лазерите да предават данни с повишена скорост отвъд Луната. Високоскоростните оптични комуникации със Земята ще бъдат тествани през първите две години от пътуването на космическия апарат до Психея. 

Още: Учен от НАСА „абсолютно сигурно“ вижда извънземен живот в Слънчевата система

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОСМОС:

Наблюдаваме метеорния поток Дракониди в края на седмицата

Пръстените на Сатурн може да са се образували от сблъсъка на две луни

Най-големият радиотелескоп сканира звездата на Барнард в търсене на извънземни цивилизации

Нашата Галактика се оказа извънредно бедна

Астрономи искат преименуване на Магелановите облаци. Името на Магелан било обидно

Мистериозните проблясъци на Венера може да не са мълнии

Разследване: Предполагаемите останки на извънземни в Мексико са наскоро сглобени

Мексико показа предполагаеми останки на извънземни (ВИДЕО)

Мистериозна комета се приближава към Земята

Нови наблюдения уточниха природата на тъмната материя

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар