Home » Извън/Земно » Психея – астероидът, на който може да се живее: NASA и SpaceX ще се опитат да го докажат

Психея – астероидът, на който може да се живее: NASA и SpaceX ще се опитат да го докажат

Сподели новината

Докато Земята продължава да изпада в абсолютен хаос и в момента се водят множество изключително разрушителни и опасни войни, НАСА и SpaceX се подготвят да стартират мисия за достигане на гигантски метален астероид, известен като Психея.

Мисията ще бъде осъществена с ракета Falcon Heavy на SpaceX и може да започне още утре. Крайната спирка на кораба ще бъде в необятния астероиден пояс, разположен между Марс и Юпитер.

Според The Byte ракетата на SpaceX (с подходящо и вероятно объркващо име Psyche) ще се отправи към металния астероид, за да научи повече за него. Създадена от компанията на Илон Мъск, ракетата ще се гмурне в мистерията около астероида, за който се смята, че е останал от ядрото на някакъв древен планетарен обект.

Ако мисията разкрие всичко, на което се надяват учените и изследователите, тя може да отбележи важен момент и крайъгълен камък за разбирането на собствената ни Слънчева система.

В допълнение към по-доброто опознаване на Слънчевата система като цяло, ракетата на SpaceX може да събере информация и за Земята, тъй като тя има сходство с металното ядро на Психея. Това от своя страна ще даде на изследователите много по-ясна представа за това как Земята се е формирала в животворната планета, на която живеем сега.

Както обяснява Линди Елкинс-Тантън, водещ изследовател на мисията и професор от Държавния университет на Аризона, без мисия като тази няма да има разбиране за земното ядро, тъй като то е „твърде горещо“ и „твърде дълбоко“.

Но все още не се вълнувайте прекалено много, че ще разгадаете тайните на Вселената. Дори с всички мозъци на НАСА и SpaceX, които подкрепят пътуването на ракетата, вероятно корабът няма да достигне гигантския астероид дори до 2029 г., което означава, че му предстои огромно шестгодишно пътуване. Оттам нататък основният метод на изследване на кораба ще бъде орбиталното обикаляне на Психея в продължение на цели две години, правенето на снимки и връщането им на изследователите на Земята.

От това, което разбираме за Психея и нейния състав, изследователите смятат, че астероидът е между 30 и 60 процента метал, а останалата част е формирана от силикати. Отличавайки се от другите космически скали, другите са съставени предимно от глина и силикатни скали.

И въпреки че това е научна мисия между НАСА и SpaceX, металът в астероида вече привлича вниманието на някои от най-богатите хора в света, които се надяват да получат парче от Психея за собствената си колекция, предава БГНЕС. 

ОЩЕ: „Съставките на живота“: Откриха вода и въглерод на астероида Бену 

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар