Home » Извън/Земно » Опасен астероид ще прелети близо до Земята, предупреди НАСА

Опасен астероид ще прелети близо до Земята, предупреди НАСА

Сподели новината

Опасен астероид ще прелети много близо до Земята във вторник, предупреди НАСА. Той е широк 1,06 км, като Агенцията го категоризира като „потенциално опасен астероид“ поради неговия размер и траектория.

Открит за първи път от австралийския астроном Робърт Макнаут през 1994 г., космическият камък е наречен „Астероид 7498 (1994 PC1)“ и ще премине на около 1,9 млн. км от планетата. Това може да изглежда много, но в огромната пустота на космоса всъщност е доста близо. Например Марс, планетата, която космическите агенции, милиардерите и астрономите по света се стремят да изучат и изследват, се намира средно на около 342 млн. км от нашата планета.

Планетолози са установили, че разликите в минералния и химичния състав на скалите на видимото и тъмното полукълбо на Луната се дължат н…

Любителите на астрономията ще могат да наблюдават „Астероид 7498“ при преминаването му с помощта на малки търговски телескопи. EarthSky.org предоставя повече подробности за очакваната траектория на космическата скала, като според изданието тя би трябвало да се вижда на фона на звездите, докато преминава покрай нашата планета, поради огромния си размер и близост.

Очаква се това да бъде най-близкото доближаване на астероид до нашата планета за повече от 200 години.

Още от КОСМОС:

Учени обясниха загадъчните свойства на лунните проби от „Аполо“

Черната дупка в центъра на Млечния път се държи непредсказуемо

Учени изясниха как притеглянето на Слънцето и Луната влияе върху животните и растенията

Земята е заобиколена от огромен космически мехур

Какво е пишело на ракетите, изстрелвани в Космоса от Плесецк?

Огромен астероид ще премине следващата седмица край Земята

Планетолози откриха причината за „асиметрията“ на Луната

Тъмната материя може да се крие в сърцето на древни черни дупки

Слънцето е имало пръстени като Сатурн

Тайната на „мистериозната къща“ на Луната е разкрита

Източник

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.