Home » Крими » Адвокат Михаил Екимджиев за ареста на Борисов: Трябваше да се случи още през 2011 година
d0b0d0b4d0b2d0bed0bad0b0d182 d0bcd0b8d185d0b0d0b8d0bb d0b5d0bad0b8d0bcd0b4d0b6d0b8d0b5d0b2 d0b7d0b0 d0b0d180d0b5d181d182d0b0 d0bdd0b0 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Адвокат Михаил Екимджиев за ареста на Борисов: Трябваше да се случи още през 2011 година

Адвокат Михаил Екимджиев за ареста на Борисов: Трябваше да се случи още през 2011 година

Според Екимджиев, най-вероятно фактическо обвинение срещу Бойко Борисов има. Не знаем обаче дали е имало ситуация на неотложност, за която няма нужда от съдебна заповед.

Представете си, че МВР бяха действали по канален ред. На първата минута Иван Гешев щеше да знае, а на втората – Бойко Борисов. И той можеше да е вече в Дубай или Сърбия, обобщи юристът.

Адвокатът обаче коментира пред bTV, че към 23:20 часа на 17 март бившият депутат на ГЕРБ Менда Стоянова не е била арестувана. Той е говорил лично с нея.

Адвокат Екимджиев припомни как бяха правени арестите на бившия военен министър Николай Цонев и депутата от БСП Борислав Гуцанов. Цонев спечели обезщетение за 100 000 лева след дело срещу прокуратурата.

Адвокат Емил Екимджиев коментира арестуването на бившия премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и пред БНТ. Според него Бойко Борисов е задържан като обвиняем. Ние обаче не знаем точно за какво се води разследването, каква е била целта на ареста и изземването и не знаем дали е имало друг начин да бъде претърсен дома на Бойко Борисов, обясни адвокатът. 

Според него има неща, които знаем, че знаем – адвокат Менков не бил допуснат в продължение на половин час, което е нарушение на закона. Менда Стоянова пък от телевизиите разбрала, че е арестувана. Това е брутално нарушение на презумпцията за невиновност и при всички случай ще има дело срещу МВР в Страсбург, посочи адвокат Екимджиев.

И бившият финансов министър Владислав Горанов е арестуван.
Полицията прави неотложен обиск в дома му, както по-рано тази вечер влезе и…

Адвокат Емил Екимджиев определи като леки прояви на полицейщина вчерашната случка с арестуването на Бойко Борисов. Ако имаше прокуратура в България, Борисов трябваше да бъде арестуван и разследван още през 2011 г., изтъкна той и напомни полицейщината и политическата репресия по време на управлението на Борисов през 2010 г.

Екимджиев обясни, че обвинение може да се счита за повдигнато с първите действия по разследване. Възможно е Бойко Борисов да е обвиняем в момента, каза още адвокатът и добави, че МВР трябва да представи протоколите за претърсване и изземване пред спецсъда. Ако не ги одобри, значи няма да имат доказателствена стойност. Полицейското задържане на Бойко Борисов изтича след 24 часа и има възможност прокуратурата да го задържа за още 48 часа, така че цялото задържане да не надхвърля 72 часа и да поиска постоянна мярка „задържане под стража“, поясни адвокат Емил Екимджиев.

Той не знае какво точно се разследва и какви доказателства има.

Адвокат Менков: Бойко Борисов е задържан за изнудване, ще прекара нощта в ареста (ОБЗОР)

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-03-18

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Бой заради кон завърши със смърт в Тетевен

Мъж е починал след сбиване с двама братя от махалата в Тетевен, предаде NOVA. Инцидентът ...