Home » Крими » Велико Минков: Аз съм баща на бебето на задържаната за убийство Габриела

Велико Минков: Аз съм баща на бебето на задържаната за убийство Габриела

Сподели новината

Бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Велико Минков обяви в профила си във „Фейсбук“, че е биологичният баща на 4-месечното бебе на задържаната за убийството на съпруга си Пейо Пеев в София – Габриела Славова.

„Имам основание и съм сигурен, че съм биологичен баща на 4-месечния Кристиян, роден от Габриела Славова, която е обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев“, написа 32-годишният програмист, който бе избран за народен представител от МИР – Русе на извънредните парламентарни избори през ноември 2021 г., но след като гласува за правителството подаде оставка и напусна Народното събрание.

33-годишната Габриела Славова-Пеева, началник на отдел в Община Бургас, и 54-годишната ѝ майка Красимира Трифонова, която е дипломат от кариерата и бивш консул на България в Тайланд, бяха задържани и обвинени за умишленото убийство на 44-годишния съпруг на младата жена – Пейо Пеев. Жестокото престъпление бе извършено на 18 декември в лек автомобил пред блока, в който живеят майката и дъщерята, в столичния квартал „Изгрев“.

Според разследващите именно неразбирателство между съпрузите за това кой е баща на 4-месечния Кристиян е причината за убийството на Пейо. На закрито заседание в понеделник вечерта Софийският градски съд остави Трифонова за постоянно в ареста, но Габриела бе пусната под домашен арест.

Минков публикува и изявление на адвоката си Пламен Борисов, за да „спре потокът от фалшиви новини“.

Юристът обяснява, че по силата на презумпцията за бащинство, покойният Пейо Пеев е станал баща на Кристиян, заради качеството си на съпруг на майката Габриела Славова.

Адвокат Борисов съобщава, че Велико Минков е завел гражданско дело №1568/2023г. за установяване на произхода на сина си Кристиян пред Бургаския окръжен съд.

„Исковата молба е предявена още преди детето да се роди, след като г-н Минков, при опита си да припознае детето, разбира, че припознаването не може да бъде признато, защото дни преди подаването на декларацията за припознаване, майката на детето е сключила граждански брак с (вече покойния) г-н Пейо Пеев, от когото има друго по-голямо дете. За съжаление съдебните процедури по оспорването на произхода на детето от г-н Пеев и признаването на г-н Минков за баща, текат неадекватно бавно, спрямо социалната необходимост. В резултат от това, г-н Минков не може да поеме грижата за сина си, докато не бъде признат от държавата за негов баща“, допълва юристът.

Самият Велико Минков допълва, че има вероятност нещата със заведеното гражданско дело да се усложнят.

„И да продължи с години невъзможността на сина ми не просто да бъде отглеждан от мен, а и да има въобще контакт с мен“, пише бившият депутат от ПП.

Поставете оценка:
3.2

Оценка 3.2 от 11 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар