Home » Крими » Взривиха мината върху дрона край Тюленово

Взривиха мината върху дрона край Тюленово

Сред получения сигнал, военнослужещите са извършили оглед на място, при който е установено, че към останките на дрона е прикрепен 82-мм минохвъргачен осколъчно-фугасен боеприпас. Преценено е, че поради силно увреденото му състояние, преместването и превозването на боеприпаса до полигон или друго, подходящо за обезвреждане място е невъзможно. Взето е решение минохвъргачният осколъчно-фугасен боеприпас да бъде унищожен на място, с контролиран взрив в обезопасен район с радиус 150 м.

Случаят с дрона беше коментиран и от министъра на отбраната Тодор Тагарев. Според него със сигурност може да се предположи, че той е свързан с войната на Русия срещу Украйна.

ОЩЕ: Тагарев за дрона: Със сигурност може да се предположи, че е свързан с войната в Украйна

Тагарев заяви, че има предварителна, но не окончателна информация за дрона, който беше открит късно снощи край бреговете на Тюленово. Той посочи, че „такъв тип събития са ежеседмични“.

„Българската армия поддържа капацитети и екипи, които да могат да реагират при откриване на невзривени боеприпаси. Случаят с дрона край Тюленово е точно такъв“, заяви министърът на отбраната.

Той посочи, че за обезвреждането е добре да се действа в светлата част на деня. „Оценката на риска е такава, че няма нужда да се действа през нощта, защото това само ще доведе до рискове за екипа“, каза Тагарев.

Дронът беше открит снощи от Радослав Русев. В 21:40 часа е получен сигнал на спешния телефон 112. Районът е бил отцепен от полицията.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар