Home » Крими » Виолета Донева завещала имоти за милиони на убийцата си

Виолета Донева завещала имоти за милиони на убийцата си

Сподели новината

Няколко месеца преди да бъде жестоко убита от внучката си Ивет Стайкова, актрисата Виолета Донева се среща с нотариус Чайка Бележкова. Двете правят завещание за имотите, парите в банкови сметки, авторските права за участия във филми и движимото имущество на кинозвездата. В него като наследници тя посочва двама души – сина си Иво Стайков и неговата 19-годишна дъщеря, която днес лежи в Сливенския затвор за убийството на баба си.

По документи 1/2-ра от имущественото състояние на Донева е собственост на момичето отговорно за мъчителната ѝ смърт. То обаче дели всичко заедно с баща си Иво. Мъжът щеше да бъде единствен наследник, ако майка му не бе решила да впише и името на девойката до неговото.

Справка показва, че днес Ивет спокойно може да се нарече милионерка, но няма как да се разпорежда с наследеното от нея и няма да го получи, ако я осъдят. Причината е чл. 3. „а“ от Закона за наследството: Не може да наследява като недостоен този, „който умишлено е убил или се е опитал да убие наследодателя…, освен ако деянието е извършено при обстоятелства, които изключват наказуемостта, или ако е амнистирано“, пише 24 часа.

Днес Ивет и баща ѝ притежават няколко апартамента с гаражи в София и Варна. Имат парцели, пръснати из различни местности в България. Разполагат и със сумата от 300 хил. лв., която е в банковите сметки на починалата им роднина.

Актрисата е завещала едното жилище, което се намира в софийския кв. „Изток“, на ул. „Пиер Дегейтър“ 4. Апартаментът е тристаен и е на 16-ия етаж. Според брокерска агенция, с която „24 часа – 168 истории“ се свърза, той може да бъде продаден за 270 хил. евро. Това е началната цена, тъй като е в емблематичния за района блок номер 1. Предвид тази подробност сумата може да скочи с 25 хил. евро и да стигне крайна цена от 320 хил. евро.

Донева оставя на Ивет и Иво Стайков още едно жилище, но този път във Варна. Апартаментът е в кооперация в центъра на града. Площта му е 85 кв.м. Към него има включено паркомясто.

Поставете оценка:
3

Оценка 3 от 8 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар