Home » Крими » Военен експерт каза откъде е дошъл дронът край Тюленово и опасен ли е

Военен експерт каза откъде е дошъл дронът край Тюленово и опасен ли е

Устройството трябва да бъде обезвредено, защото може да бъде опасно. Прилича ми на мина, която може да нанесе поражения на жива сила, военнослужещи. Твърде малка е да порази морски съд. Редно е да се извикат специалисти, които да обезвредят апарата. Това коментира военният експерт Васил Данов в ефира на Нова телевизия по повод открития дрон с предполагаемо взривно устройство на брега на Тюленово.

ОЩЕ: Експерт за дрона в Тюленово: Типична конфигурация от конфликта в Украйна

„Това, което виждам, най-вероятно е дошло от бойните действия в Украйна. Вероятно е украински опит за атака по Кримския полуостров“, допълни той.

По думите му бомбата е твърде малка, за да се използва срещу бойни кораби, по-скоро е била предназначена за атака по хора.

„Идва от далеч, но колко го е носила водата – никой не може да каже“, каза още той.

Той предполага, че трябва да се активира по начин, по който е замислено, за да нанесе поражения. „Ако е блъскано в морето, досега щеше да избухне“, предполага Данов.

ОЩЕ: Откриха дрон на брега край Шабла, подозират, че е с бомба (СНИМКИ)

„Има радари за наблюдение на морската повърхност, но те не следят всеки метър от морето, така че е трудно да се открият подобни обекти“, допълни експертът.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар