Home » Крими » Група български крадли е заловена във Великобритания за кражба на куфари от влакове

Група български крадли е заловена във Великобритания за кражба на куфари от влакове

Сподели новината

Три българки бяха осъдени във Великобритания за серия от кражби на куфари от влакове, в които имало вещи за общо 14 000 долара, съобщи Нова телевизия.

По време на съдебното дело срещу Надежда Иванова, Мариана Петрова и Гина Калчева стана ясно, че те са били задържани за подобни престъпления и в други държави.

Две от осъдените са майка и дъщеря – на 42 и 22 години. Майката има и предишни присъди на Острова за подобни дейния. Затова тя отива автоматично зад решетките за 27 месеца. Нейната дъщеря е осъдена на 8 месеца затвор. Засега няма да влиза в затвора, тъй като ѝ е даден срок от една година да се поправи. През това време трябва да положи 150 часа общественополезен труд.

Третата жена – Мариана Петрова, е 30-годишна и е залавяна за подобни кражби и в други европейски страни. Тя е осъдена на 24 месеца затвор на Острова. Но и на нея се дава изпитателен срок – 24 месеца, в който трябва да полага обществено полезен труд.

Петрова е осъждана за подобни престъпления във Франция, Австрия, Дания, Полша и Испания. Първата ѝ присъда е от 2007 г., което значи, че на 13-15-годишна възраст вече е започнала да се занимава с подобни деяния.

Адвокатите на българските заявиха, че най-възрастната, която се призна за виновна за четири кражби, се е опитала да се поправи. Тя е задържана в периода между 2008 и 2014 г. След това обаче си намерила работа във фабрика.

Трите са действали по източното крайбрежие, сочат данните на обвинението. Те се качвали на влакове, движещи се на дълги разстояния, в които хората оставяли багажите си при качване. Жените са заловени с куфар, в който имало проследяващо устройство. Така полицията стигнала до тях.

Поставете оценка:
4.4

Оценка 4.4 от 14 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар