Home » Крими » Двама прокурори са под специална охрана заради заплахи от Мартин Божанов-Нотариуса

Двама прокурори са под специална охрана заради заплахи от Мартин Божанов-Нотариуса

Сподели новината

Двама прокурори от Софийска градска прокуратура са под специална охрана заради получавани заплахи от Мартин Божанов, известен като Нотариуса, предаде bTV, цитирана от novini.bg.

Атаката срещу тях е започнала през лятото. Справка на прокуратурата показва, че от 1998 до 2006 година срещу Мартин Божанов е имало и обвинителни актове. В градската прокуратура няма информация какво се е случило с тези обвинения и дали не се е стигнало до осъдителни присъди и реабилитация.

„По справката, която имаме Софийска районна прокуратура е изготвила и внесла обвинителните актове за кражби, документни измами и съответно документи престъпления“, каза Христо Кръстев, заместник-градски прокурор от Софийската градска прокуратура (на снимката).

След 2006 г. Софийска районна прокуратура занимавала ли се е с Мартин Божанов?

Да, от информацията, която имаме в СРП са подавани доста сигнали за имотни измами, за документни измами, за заплахи, но по тези сигнали са постановени откази за образуване на досъдебно производство или прекратяване на наказателните производства.

Едва миналата година с Божанов започва да се занимава Софийската градска прокуратура заради естеството на разследването – участие в организирана престъпна група за пране на пари, измами и заплахи срещу магистрати.

Знае се за заплашвани двама съдии от Мартин Божанов. Има ли заплашвани други магистрати и кои са те?

Има и заплашвани двама прокурори от СГП, които и към настоящия момент са с охрана от Национална служба „Охрана“. Те са от миналата година с охрана, получили са индиректни заплахи, свързани с разследването, което те са провеждали. Което означава, че този човек се е чувствал наистина безнаказан и най-вероятно е имал връзки по високите етажи на съдебната власт или политици.

Христо Кръстев каза още, че иззетата кореспонденция на Божанов ще бъде обработена от разследващите.

„И на второ място, да се установи от тази информация в телефона, която евентуално ще бъде намерена, дали има и замесени магистрати“, каза той.

Поставете оценка:
2.2

Оценка 2.2 от 10 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар