in

Ето я дознателката, забъркана в секс афера с разбойник

d0b5d182d0be d18f d0b4d0bed0b7d0bdd0b0d182d0b5d0bbd0bad0b0d182d0b0 d0b7d0b0d0b1d18ad180d0bad0b0d0bdd0b0 d0b2 d181d0b5d0bad181 d0b0d184

Розалина Кьосева е обвинената в осуетяване на наказателно преследване при изпълнение на служба, разгласяване на служебна информация във вреда на държавата, лично укривателство, съставяне на официален документ с невярно съдържание, лъжесвидетелстване. Деянията са квалифицирани по чл. 288, чл. 284, ал.1, чл. 294, ал. 4, вр. ал. 1, чл. 311, ал. 1, чл. 290, ал. 1. Точно преди една седмица Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителния акт срещу нея.

През май 2015 г. обвиняемата Кьосева била назначена на длъжност "младши разследващ полицай“ в Районното управление на ОД МВР Благоевград.

Във връзка с образувано досъдебно производство за извършена измама през декември 2016 г. ѝ било разпределено разследването по случая. С оглед събраните данни съпричастност към престъпното деяние имал Владимир Бойчев (на 32 години). Въпросният мъж бил многократно осъждан и известен като лице от активния криминален контингент, регистриран по линия наркотици, проституция и фалшива валута.

В изпълнение на служебните си задължения обвиняемата Кьосева предприела действия по възложеното ѝ разследване – призоваване на Бойчев за извършване на процесуално-следствени действия с негово лично участие. Първоначално той не бил установен, но въпреки това не бил обявен за общодържавно издирване.

Впоследствие, след като бил редовно призован, на 24.08.2017 г. Бойчев се явил в Районното управление в Благоевград, където бил разпитан от Кьосева. След това обвиняемата започнала да поддържа приятелски отношения с него, които прераснали в интимни. Тя водела активна телефонна комуникация и имала лични срещи с него, посещавала дома му.

Въпреки тези нерегламентирани контакти, разследването по делото продължило да се осъществява от Кьосева в качеството ѝ на разследващ полицай. Обвиняемата не изпълнявала задълженията си по служба, бездействала, не извършвала своевременно и коректно необходимите действия, с оглед изясняване на фактическата обстановка и разкриване на обективната истина в рамките на разумния и законоустановен срок.

Кьосева знаела за водено наказателно дело срещу Бойчев в Гърция за фалшива валута. Възползвайки се от достъпа си до информационните масиви на МВР, обвиняемата извършила справка за Бойчев, като разбрала, че той е обявен за издирване в Шенгенска информационна система от компетентните гръцки власти и за него е издадена Европейска заповед за арест. Вместо да предприеме действия по служба, тя го уведомила за това и той се укрил от правораздавателните органи в жилището си.

Кьосева периодично го посещавала, носела му храна, давала му напътствия и съвети. Обвиняемата ангажирала адвокат за депозиране на жалби и молби по повод неизпълнение на издадената срещу него ЕЗА до различни органи, в това число и в Гърция. Лично посетила съда в Солун във връзка с насроченото заседание по делото. Снабдила се с решението на чуждестранния съд, въз основа на което издадената от гръцките власти ЕЗА спрямо приятеля ѝ била оттеглена и издирването му било преустановено.

На 19.02.2018 г. Бойчев бил задържан в Благоевград по приведено в изпълнение наказание "лишаване от свобода“ по друго дело срещу него в Специализирания наказателен съд. Под предлог, че като разследващ полицай извършва действия по досъдебни производства, както и такива, които нямат отношение към Бойчев, обвиняемата няколкократно го посещавала в следствения арест.

Идвала и на свиждане с него в затворите в София и Бобов дол. По негова молба му предоставяла справки от информационните масиви на МВР за други лишени от свобода, които били изнудвани от Бойчев за пари. Събирала информация за служителите на затворите и членовете на семействата им и му я предоставяла с цел да бъде използвана за заплашване и мотивиране да не извършват действия по служба спрямо него.

Обвиняемата провеждала ежедневна активна комуникация с Бойчев по мобилен телефон. Въпреки наложената забрана на изтърпяващите наказания за това, приятелят ѝ разполагал с няколко устройства и сим карти. По време на тези разговори той получавал служебна информация по водени от нея досъдебни производства, провеждани полицейски операции, дадени указания от наблюдаващи прокурори. При поискване от негова страна Кьосева включвала високоговорител при разговорите ѝ с прокурори, които били чувани от него.

За да прикрие реалната причина за осъществяване на личните си срещи и контакти с Бойчев, както и за да не бъде ограничавана във времето и от присъствието на служители от затвора, обвиняемата Кьосева оформяла официални документи – писма, протоколи за разпит на свидетел, изготвени, подписани и подпечатени по надлежния ред, в които удостоверявала неверни обстоятелства.

Междувременно в Дирекция "Вътрешна сигурност“ на МВР постъпил сигнал за нерегламентираните отношения на Кьосева с лице от криминалния контингент и неправомерните ѝ действия. По случая била извършена проверка и образувано досъдебно производство срещу нея. Впоследствие, по дисциплинарно производство, на обвиняемата Кьосева било наложено наказание "уволнение“ и служебните ѝ правоотношения с ОД на МВР Благоевград били прекратени. Предстои делото срещу обвиняемата да продължи в съда.

Източник: fakti.bg

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading…

0
d0bad0b0d0bcd0b0d180d0b0d182d0b0 d0bdd0b0 d0bfd180d0b5d0b4d181d182d0b0d0b2d0b8d182d0b5d0bbd0b8 d0bfd0bed0b4d0bad180d0b5d0bfd0b8 d0be

Камарата на представители подкрепи отстраняването на президента

d0b6d0b0d0bbd0bdd0b0 d19d d0bcd0b0d0b9d0bad0b0 d0bdd0b0 d0b4d0b5d0bcd0bed0bad180d0b0d186d0b8d18fd182d0b0

Жална ѝ майка на демокрацията