Home » Крими » Задържаха рекордно количество контрабандни стоки

Задържаха рекордно количество контрабандни стоки

Засилват митническия контрол с масирани проверки за фалшива стока във Варна. За миналия месец митничарите там са задържали рекордни количества фалшификати на парфюми,текстилни изделия и луксозни облекла, имитиращи световни марки на пазара.

От началото на годината до август засилените проверки на митничарите са установили общо 355 случая на подобен вид контрабанда, а задържаните фалшиви артикули са над 11 милиона, уточнява Нова телевизия. За сравнение за същия период на миналата година случаите са близо 2 пъти повече, а задържаните фалшификати са около 5 милиона.

През август митничарите от Варна-Запад попадат на съмнителен контейнер пристигащ от Индия.
„Вследствие на рисковия анализ, който се извършва регулярно в ТД Митница Варна бе селектиран за проверка контейнер, съдържащ тоалетна и парфюмна вода”, обясни Тодор Тодоров – началник на отдел „Митническо разузнаване и разследване“.

Че пратката е рискова, доказали 35 000 опаковки парфюми с логата на световни марки, но без необходимите документи.

Такива събития се оказва, че не са рядкост в практиката на митничарите от Варна, тъй като само за месец август те са задържали над 80 хиляди фалшиви артикула

„Белезите, по които митническият служител разпознава тези стоки са предварително регистрирани в една информационна система „Копис“, която обслужва нашата дейност. Тя съдържа пълна информация за рисковите стоки, които са заявени от определен притежател на интелектуални права върху тях”, допълни Тодоров.

От Агенция „Митници” съобщават, че освен фалшификати на парфюми, най-често задържани са още големи количества цигари, текстилни изделия и луксозни облекла, имитиращи световни марки на пазара.

Сред задържаната стока откриваме детски играчки, които в нередки случаи могат да бъдат опасни за здравето на децата.

Детските играчки са опасни включително с боята, която е нанесена върху тях с падащите елементи.

„Детските колички, които задържаме напоследък, са с неустановено лаково покритие. Предполага се, че е вредно”, каза още Тодоров.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар