Home » Крими » Измама с лекарство в България: Лекар от Русия и столетница обещават дълголетие

Измама с лекарство в България: Лекар от Русия и столетница обещават дълголетие

Сподели новината

За основа на измислената статия е ползван новинарският сайт Vesti.bg. Доста майсторски е ползван шаблонът на интернет страницата, като върху нея са залепени две интервюта, завършващи с неприкрита агитация да си купиш лекарството.

Едното е с уж 125-годишна жена от Самоковско, наречена Димитринка Борисова. А второто – с лекар, когото са назовали Стамен Георгиев – „главен кардиолог, главен лекар на Кардиологичния център към ДКЦ в София“.

На пръв поглед в статията всичко звучи чудесно – че едва ли не има начин да се доживеят такива години. Даже е направо лесно. Внимателен прочит на казаното от възрастната жена обаче категорично отхвърля възможността жена на такава възраст да говори по този начин.

Проверка на Actualno.com доказва, че такъв лекар в никое столично ДКЦ не съществува. Такава баба – на 125 години в Самоковско и въобще в България – няма.

С помощта на специална програма установихме, че с цел по-убедителна реклама или направо – измама, е ползвана снимка на д-р Александър Мясников – кардиолог, роден на 15 септември 1953 година в Ленинград.

Дълголетницата също е от Русия. Казва се Александра Савченко.

Коменарите оставяме на вас!

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар