Home » Крими » Измамници се представят за служители на енергото във Варна и искат пари

Измамници се представят за служители на енергото във Варна и искат пари

Сподели новината

Ало измамници от Варна се представят за служители на енергото и искат пари от абонатите. Мъж, на когото са се обадили, се свърза с БНТ и разказа как е бил изнудван.

Тодор Костов получава обаждане по телефона от неизвестен номер и е изненадан от чутото.

„Каза: „Инкасатори са установили, че вашият електромер е отворен и разпломбиран, знаете ли нещо по въпроса?“ Казах, че не знам! „Вие крадете ток от енергото или от друг съсед. Сигурен ли сте, че не ограбвате някого?“

Самият Тодор Костов работи във варненското енергодружество и веднага се усъмнил, че се опитват да го измамят, пояснява БНТ. Мъжът запазил самообладание и на свой ред започнал да задава въпроси.

„Пратете техници да видят и съответно да си направят проверка. Разговорът продължи с това, че могат да пратят, но ще струва пари. Трябвало да си платя, за да може да се оправи нередността, която е установена. Когато започнах да задавам въпроси, каза че ще струва пари, но не се стигна до сума, тъй като явно задавам прекалено много въпроси и няма да се подлъжа“, каза Тодор Костов.

От варненското енергодружество призоваха гражданите, които получат такова обаждане, да се свържат с полицията или с дежурните в енергото.

„Ние говорим с наши клиенти и комуникираме с тях само и единствено когато има изрично подаден сигнал за услуга, която те искат. В този случай се обаждаме от номер, който не е скрит. Нашият служител се представя и казва във връзка с кой сигнал и кое обаждане търси нашия клиент. Нямаме практика да звъним и ние проактивно да предлагаме услуги на клиентите. Имали сме такъв случай преди две години в област Велико Търново, имахме сигнали. Алармирахме клиентите, но за съжаление, измамниците нямат почивен ден“, посочи Петя Попова, директор „Комуникации“ в „Енерго-Про“ – Варна.

Тодор Костов също съветва хората: „Наистина ако има такива обаждания, а то със сигурност има и към други хора, да не се подлъгват“.

От енергодружеството отново напомнят на своите клиенти, че трябва да бъдат бдителни и да не се доверяват на подобни обаждания, информира още БНТ.

Поставете оценка:
1

Оценка 1 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар