Home » Крими » Изровили седем трупа в гора край София
d0b8d0b7d180d0bed0b2d0b8d0bbd0b8 d181d0b5d0b4d0b5d0bc d182d180d183d0bfd0b0 d0b2 d0b3d0bed180d0b0 d0bad180d0b0d0b9 d181d0bed184d0b8d18f 1 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Изровили седем трупа в гора край София

Изровили седем трупа в гора край София

Откриха седем трупа, заровени в гориста местност край София. МВР потвърди, че се работи по случай с незаконни погребения край столицата, но отказаха повече подробности.

По неофициална информация става въпрос за възрастни хора, настанени в хоспис, които след смъртта си е трябвало да бъдат кремирани. Не е ясно обаче дали говорим за един или дори за повече хосписи. На телата се натъкнала в понеделник жена, случаен минувач.

Преди няколко години имаше подобен случай в хоспис в района на Банкя.

По информация на NOVA по случая има задържан. Той е погребален агент. Работи се по версията измама – той е вземал пари за кремация, която обаче не се е състояла. Текат следствени действия. Проверява се дали няма още заровени тела.

Според официална информация, сигнал за открити гробове на в местност край София е получен в Девето РУ-СДВР на 23 май от местен жител.

Предприети са незабавни полицейски действия. Извършен оглед, открити са погребани тела на починали. Образувано е досъдебно производство. Уведомена е прокуратурата. Предстоят комплексни процесуално- следствени дейности – допълнителни огледи, разпити, претърсване, уточняване на съпричастни към нелегалните погребения.

По случая е задържан мъж, на 51 години, който, по първоначални данни, извършвал погребенията вместо кремиране. Повдигнато му е обвинение по чл. 209 от Наказателния кодекс (който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбуди или поддържа у някого заблуждение и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва за измама с лишаване от свобода от една до шест години). Наложена му е мярка задържане за срок до 72 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на Софийска районна прокуратура.

ОЩЕ: Домовете, в които вегетират нашите майки и бащи

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-05-25

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Аларма: Мними украински бежанци обират къщи в различни области на страната

От Асоциацията на българските села предупреждават, че в много области на България се разгръщат измами ...