Home » Крими » Интерпол разби престъпна група от българи и румънци за черно тото в Испания

Интерпол разби престъпна група от българи и румънци за черно тото в Испания

Всичко започва през 2020 г., когато испанските власти забелязват серия от подозрителни онлайн спортни залози за турнир по тенис на маса. Разследването ги отвежда до престъпна мрежа, съставена предимно от българи и румънци. Групата е следена в продължение на 3 години и било установено, че чрез фалшиви самоличности или подставени лица правят залози за всякакви спортове и в различни части на света – от тенис на маса до футбол на най-високо ниво. 

Членове на групата уреждали мачове извън Испания, като според Франс прес – подкупвали спортисти – основно в България и Румъния. „23-ма души са арестувани след съвместна операция на Испанската национална полиция, Испанската данъчна агенция, Европол и Интерпол, които в сътрудничество са разбили международна мрежа за черно тото“, се казва в официалното съобщение на Интерпол.

Още: В Испания арестуваха футболисти за черно тото, бивш играч на Реал замесен

Сред задържаните са лидерът на организацията, както и букмейкър от една от най-големите компании за онлайн залози, който подсигурявал дейността на групата. Иззети са мобилни телефони, устройства за сателитен сигнал, крупни суми в брой и десетки кредитни и дебитни карти, предава БНТ.

Освен, че манипулирала мачове, групата използвала и свръхмодерна сателитна технология, с която получавала телевизионния сигнал директно от стадиона или спортната зала благодарение на която е имала предимство пред букмейкърите.

„Организираните престъпни групи използват всяка възможност, която им се отвори и се възползват и от най-малкия пробив в сигурността. В случая става дума за 20-30 секундно преимущество, което е водело до огромни печалби, каза Юрген Сток, генерален секретар на Интерпол.

Още: Арестуваха двама моряци от ВМС на САЩ, подозират ги в шпионаж

Секундите забавяне между случващото се на терена и достигането на картината до телевизионните зрители, били достатъчно, за да могат членовете на групата светкавично да заложат за резултат, който вече им е известен. Схемата е прилагана по време на Световното по футбол в Катар, Лига на нациите, Бундеслигата, мачове от азиатски и южноамерикански първенства, а също и при престижни тенис-турнири, включително тези от ATP. Очаква се в следващите дни да бъдат извършени още арести, предстои да бъдат установени и спортистите, замесени в престъпната схема.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар