Home » Крими » Каналджии от 17 държави задържани за трафик на мигранти в Бургас

Каналджии от 17 държави задържани за трафик на мигранти в Бургас

Сподели новината
Каналджии от 17 различни държави са установени в Бургаски регион от началото на годината до момента. Това стана ясно по време на среща, организирана от председателя на Окръжната прокуратура Георги Чинев, който се обърна към кметовете на 13-те общини в областта и представители на полицията, за да бъде информирана магистратурата от първо лице за реалните проблеми и да бъдат набелязани съвместни конкретни мерки за противодействието им.

Драстичен ръст на делата за трафик на мигранти и безпрецедентен бежански натиск, отчете Чинев. Според статистиката, ръстът в сравнение със същия период на миналата година е около 40%.

Един от начините да се управлява трафика на мигранти е правилно управление на силите и средствата в МВР. Проблемът е системен. Без жива…

Зам.-директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас комисар Емил Павлов определи миграционния натиск като безпрецедентен. „Прави впечатление, че сред профилът на каналджиите вече е различен и сред тях има все повече чужденци“, заяви той.

„За противодействие на мигрантския натиск във вътрешността на областния център МВР е изградило седем контролно пропускателни пункта в регоона“, уточни Комисар Павлов.

„Продължаваме да наблягаме на анализ на движението и на това да не допускаме преминаването през нашия регион на нелегални мигранти и трафиканти. КПП-тата дават своя резултат“, каза той, цитиран от БТА.

Чинев каза, че се наблюдава ръст и на пътнотранспортните произшествия, с причинена смърт след употреба на наркотични вещества, техните аналози и алкохол.

Група нелегални мигранти са били задържани в столичния квартал „Кръстова вада“. По информация на МВР са открити най-малко 13 нелегални …

ОЩЕ: Охраната на границата с Турция: На хартия сме робокопи, казват анонимни полицаи

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

С полицейска акция задържаха кмета на Стамболийски Георги Мараджиев

Ясен Тодоров: До 30 години затвор е максималното наказание, което може да получи Семерджиев

Ново сериозно обезщетение заради знаков случай с участието на Петьо Еврото

Прокуратура, НПО и експерти с мащабни действия срещу войната по пътищата

Задържаха още нелегални мигранти в София

Демерджиев предложи завишаване на наказанията за трафик на нелегални мигранти

Задържаха мъж, стрелял пред магазин в Пловдив (ВИДЕО)

Условна присъда за сириеца, возил мигранти с автобуса в Бургас

Делото срещу Семерджиев започва на 29 ноември, обвинен е за 5 престъпления

Задържан е избягалият мигрант в Бургас

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.