Home » Крими » Криминалисти разкриха схема за измами с електронно банкиране

Криминалисти разкриха схема за измами с електронно банкиране

Сподели новината

Разкриха схема за нерегламентирано придобиване на данни от електронното банкиране на частни лица в интернет, съобщиха от МВР.

Схемата е установена в хода на проведено разследване от криминалисти от сектор „Измами“ – Главна дирекция „Национална полиция“ и сектор „Противодействие на икономическата престъпност“-ОД на МВР-Сливен.

Работа по случая започва след постъпване на сигнали за измамени чрез т.нар. фишинг имейли и образувано досъдебно производство.

Престъплението е извършено с неправомерно използване на чужд платежен инструмент, като данните са придобити чрез измама под предлог „Актуализация на приложение за мобилно банкиране“ на електронните пощи на потребители в цялата страна.

Извършителите – на 24 и 26 години, са задържани на територията на Варна. Според първоначалните данни основният „двигател“ в схемата е бил 24-годишният мъж.

При претърсванията на адреси и превозни средства, са иззети компютърни конфигурации, телефони, флаш памет, ценности и други предмети.

Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар