Home » Крими » Людмил Рангелов: Убийствата в София и Бургас са за доживотна присъда

Людмил Рангелов: Убийствата в София и Бургас са за доживотна присъда

Сподели новината

Две тежки престъпления разтърсиха София и Бургас. При първото мъж бе убит от жена си и тъща си, а при второто син намушка майка си.

„Престъпленията са достатъчно тежки за доживотна присъда без право на замяна. По същността си това са битови убийства, но същевременно това са убийства при условие на домашно насилие. Къде са неправителствените организации да организират сега протести? Убийствата са извършени с особена жестокост и по особено мъчителен начин“.

Това коментира адвокат Людмил Рангелов в студиото на „Денят ON AIR“.

По думите му зад убийството в Бургас стои ключовият въпрос било ли е лицето вменяемо към момента, в който е извършило деянието, намира ли се в абстиненция на шизофрения, съчетана с употреба на наркотици.

„Квалификацията е по няколко показателя. Първо – по майка, второ – при условие на домашно насилие и трето – по особено жесток и мъчителен начин. Многобройните удари, които са били нанасяни, през това време тя е усещала какво се случва и е страдала. Ако приемем, че го е извършил при условие на вменяемост, не изключвам да получи максимална висока присъда“, каза адвокат Рангелов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че за времето от Коледа до днес има още три подобни убийства. Според него държавата има огромен проблем.

„Оставиха тези лица абсолютно неконтролирани, след като изчезнаха психиатричните диспансери“, добави адвокатът.

По думите му от гледна точка на Наказателния кодекс наказанията са максимално тежки и там проблем няма, но от гледна точка на контрола върху лица с психични проблеми – там държавата почти отсъства, въпреки че има достатъчно специалисти психиатри.

„Нещата са по-сложни при убийството в София, защото е възможно и да е инцидент. Ясно е, че тъщата е ненавиждала зет си, но едва ли го е подготвила до такава степен, че той да седне в колата и тя да го удуши. Имало е някакъв остър конфликт, трудно е да се каже от кого е предизвикан. 2-3 минути, докато е извършвано душенето, е съзнавал какво става“, посочи гостът.

Той добави, че на основата на ДНК тест може да се установи биологичния произход на детето, заради което се смята, че е започнал конфликтът.

Поставете оценка:
3

Оценка 3 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар